Mälardalens segelflygcenter

Kortkurser

Kortkurser

img_6899Eskilstuna flygklubb arrangerar årligen ett antal kortkurser. Syftet med dessa kurser är att ge den intresserade en inblick i vad segelflyg är. Kursen pågår över en helg (lördag/söndag) och består av 4 starter med utbildade lärare. Vi har maximerat antal deltagare på varje kurs till 8.

Första dagen inleds med en kortare genomgång där du får lära dig varför ett segelflygplan kan flyga över huvud taget. Du får också lära dig litet om vädrets inverkan på våra möjligheter att segelflyga. Dessutom lite regler för hur man uppträder på ett flygfält, för din egen säkerhets skull.
Därefter får du göra två segelflygstarter med lärare. Du sitter i framsitsen på segelflygplanet och under dessa flygningar får du prova på att flyga flygplanet med lärarens lärarens assistans. Du kommer att upptäcka en del av tjusningen med segelflyg, och inse att det hela egentligen är ganska enkelt.

Dag två börjar också med en genomgång, där vi främst talar om hur det går till att få ett segelflygcertifikat. Du får reda på när våra teorikurser börjar så att du har klart för dig när du kan börja ta dina första steg mot ett certifikat.
Sedan blir det ytterligare två flygningar med lärare.

Vad kostar det? Se vår prislista.

När blir det några kortkurser, finns platser kvar? Det kan du se här.

Har du frågor eller vill du anmäla ditt intresse? Hör av dig till oss via e-post: skolning#efk.nu . Ersätt # med @.

När kan jag anmäla mig? Du kan anmäla dig redan i dag om du vill. Som du nog förstår så kan vi inte ta in hur många som helst vid ett tillfälle, så ju förr du anmäler dig, ju säkrare är du att få komma med den dag som passar dig bäst. När du anmäler dig, så uppge namn, telefonnummer som vi kan nå dig på och helst ett par tillfällen som du kan deltaga.

En liten reservation! Segelflyg är en sport som är beroende av vädret. Om vädret är otjänligt blir vi tyvärr tvungna att ställa in kursen vid det tillfället. Du kommer då givetvis att erbjudas att deltaga vid ett senare tillfälle.